|
Tester jakości oleju spożywczego OleoTestTM jest stosowany na świecie w przemyśle spożywczym, restauracjach, hotelach, szpitalach, stołówkach szkolnych, małej gastronomii oraz przez użytkowników domowych.
OleoTestTM jest często wybierany przez klientów ze względu na cechy, które wyróżniają go na tle innych metod:
- łatwy w użyciu - nie wymaga żadnych umiejętności technicznych ani dodatkowej specjalistycznej wiedzy
- mierzy zawartość % wszystkich związków polarnych dzięki czemu możesz wymienić olej, zgodnie z obowiązującym prawem, tuż przed przekroczeniem wartości granicznej
- szybki w działaniu - wynik testu dostępny po ok. 2 minutach
- prosty w obsłudze - nie wymaga żadnych przygotowań, odczynników chemicznych, przyrządów laboratoryjnych
- zawsze gotowy do natychmiastowego użycia - nie wymaga kalibracji ani konserwacji
- łatwy do przenoszenia i przechowywania - może być magazynowany w temperaturze pokojowej
- łatwy do archiwizacji - kolor próbki utrzymuje się przez wiele miesięcy
- nie wymaga wysokich temperatur - temperatura oleju ok. 600C
- nie wymaga filtrowania oleju
- nie wymaga specjalnych warunków przechowywania - temperatura pokojowa
- bardzo ekonomiczny - brak kosztów kalibracji, brak wydatków na naprawy, brak kosztów wymiany z powodu wad
- brak rozpuszczalników - brak ryzyka pożaru lub wybuchu
- bezpieczny w stosowaniu z żywnością
- bezpieczny dla pracowników
- długi termin przydatności do uzycia - 18 miesięcy od daty produkcji
Tester jakości oleju spożywczego OleoTestTM jest stosowany przez Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne w Polsce do wstępnej kontroli jakości oleju.
|
|
|